To:
piotr.cieslinski@agora.plAttn: Piotr Cieslinski
http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... cieslinski—-nauka-jest-ekstra.html
Dzien Dobry. Jak przypuszczam za wywieszonego autora to pan napisal artylul
http://wyborcza.pl/7,75400,21117157,mam ... rtymi.html Tak sie sklada ze jestem przez przypadek nie przyjecia mnie na zaden uniwersytet Amerykanski w 1991 i uszkodzenia egzaminu TOEFL w Warszawie nieodoszlym doktorantem Profesora Bialynickiego ktory jak tez przypuszczam zostal w 2007 bezposrednio zaatakowany przez CIA aby nie wyemigrowac na stale do USA. Iwo Bialynicki-Birula pomogl mi takze ominac egzaminy TOEFL i GRE w przyjeciu mnie na University of Rochester w Stanie Nowy York po kilkuset odrzuceniach od uczelni zagranicznych w 1991 na studia PhD. Scisle zastawiono na nie nielegalna pulapke aby wylegitymowac mnie podstepem i sprawdzic ze jestem nielegalnym imigrantem z 10 lat wygasla wiza studencka ktory i tak zalozyl prywatna firme badawcza w USA. Czy moze Pan Odpowiedziec mi na nastepujace pytania:
1) Czy Iwo Bialynicki-Birula byl kiedykolwiek czlonkiem Partii komunistycznej PRL jak PZPR etc. ?
2) Czy Iwo Bialynicki-Birula prowadzil jakakolwiek dzialanosc komunistyczna na Uniwersytecie Warszawskim w latach swojej pracy jako Profesor lub inny pracownik naukowy w szczegolnosci czy np. w wyniku jego Profesury wielu studentow znalazlo sie w torturach sluzby zasadniczej Ludowego Wojska Polskiego. Czy np. zlosliwie nie zaliczal egzaminow lub kolokwiow studentom anty-komunistycznym tak by po skresleniu z listy studentow znalezli sie w sluzbie zasadniczej LWP.
3) Czy jest Pan byc moze taka osoba i wlasnie dlatego napisal Pan taki artykul implikujacy nie wprost ze jesli Birula jest przeciwko PiS to jest on zwolennikiem i aktywnym poplecznikiem bandyckiej Partii komunistcznej PRL PZPR w sprawie wymuszenia sluzby zasadniczej na studentach ?
W 2007 w podstepnej pulapce jadac na konferencje naukowa w Calgary zostalem aresztowany i zamkniety w ciezkim wiezieniu federalnym i obozie koncentracyjno-deortacyjnym dla Meksykanow. Ja podejrzewam natomiast ze Birula jest osoba spreparowana przez CIA przeciwko niezaleznym naukowcom Polskim na emigracji i dla kamuflazu powiazany z PZPR poprzez siostre Jerzego Wiatra komunistycznego teoretyka Marskizmu - Leninizmu. W 2007 Amerykanscy bandyci po 15 lat przebywania w USA sprawdzili sila i nielegalnie moj wygasly studencki status imigracyny f1b i wywiezli mnie do Polski gdzie moje PhD nie jest uznawane przez Polskie uczelnie na stanowisko Profesora zwyczajnego. Jestem wrogiem Partii komunistycznej PZPR a jeszcze w 1992 musialem ewakuowac sie od szkoly podoficerow rezrwy jako ze juz wtedy panowala atmosfera “leniwych niemieckich stolkow profesorskich” i proba Unii Wolnosci przemycenia sluzby zasadniczej studentow z PRL do RP aby darmowo zasilali fundusze dla leniwych Profesorow ze sluzby zasadniczej na wzor Bundezwery ze sluzba zliwidowana dopiero niedawno.
4) Jaki byl Pana glowny motyw napisania artykulu wspominajcego IBB a nie piszacego o tresci naukowej a niewlasciwej zdaniem Pana wypowiedzi ?
Wiecej o mnie i o tym co przytrafilo mi sie posrednio w sciezce wydarzen zaczecia i porzucenia doktoratu u Biruli na rzecz PhD w USA:
http://jagahost.proboards.com/thread/19 ... yde?page=1Bardzo zalezy mi na tych informacjach poniewaz zawsze uwazalem IBB za czlowiek Solidarnosci z powodu pracy na UW a dopiero w 1997
dowiedzalem sie od kolegi ze jest on powizany rodzinnie zona z domu wiatr z Polska Partiia Komunistyczna PZPR w wiec mogl byc uzyty
przez kogos aby mnie z nia powiazac. Prosze traktowac mnie jako pracownika Centralnej Agencji Wywiadowczej USA przeciwko mozliwym wymienionym
procederom mimo ze nim nie jestem a jedynie fizykiem teoretykiem. Jestem np. zaprzysiezonym pracownikiem stanu Utah i Lousiana.
M. Kalinski